FC Zwolle verliest voor tweede keer op rij dure punten

FC Zwolle heeft ook het tweede competitieduel in 2011 niet gewonnen. De koploper van de Jupiler League was in de eerste seizoenshelft onaantastbaar, maar verloor maandagavond opnieuw dure punten. Waar vrijdag FC Emmen met 4-3 te sterk was, kwam de lijstaanvoerder nu niet verder dan 1-1 tegen FC Den Bosch. BV Veendam won wel.

FC Zwolle verliest voor tweede keer op rij dure punten

FC Den Bosch - FC Zwolle 1-1Na de nederlaag van vrijdag had koploper Zwolle op bezoek bij Den Bosch iets goed te maken. De ploeg slaagde echter geenszins in die opgave en liep door een treffer in de tweede helft tegen een achterstand aan.

Wilmer Kousemaker leek zich tot matchwinner te kronen met de openingstreffer na een klein uur spelen. Een slotoffensief van de koploper resulteerde echter alsnog in de gelijkmaker van Sjoerd Ars. Hij kopte raak uit een vrije trap. Verder kwam Zwolle niet meer, waardoor de ploeg opnieuw twee kostbare punten morste.

BV Veendam - AGOVV Apeldoorn 1-0 Bij de noorderlingen was Marnix Kolder de gevierde man. De spits van BV Veendam tekende voor het enige doelpunt van de wedstrijd met een kopbal van dichtbij. Door de nipte zege is BV Veendam tiende en staat AGOVV vier plaatsen lager.

Door de nederlaag laat AGOVV de kans liggen de tweede periode te veroveren. Komende week krijgt de ploeg uit Apeldoorn alsnog een kans dit succesje te verwezenlijken in het duel met Sparta Rotterdam.

FC Emmen - FC Dordrecht 2-2 FC Emmen en FC Dordrecht hebben maandagavond in een spectaculair duel de punten gedeeld. Bart van Hintum tekende op slag van rust met een hard schot voor het openingsdoelpunt namens de bezoekers.

Na de onderbreking had Emmen niet lang nodig om langszij te komen. Tjaronn Chery kopte van dichtbij de gelijkmaker binnen. Met een vrijwel identieke kopgoal zorgde Eldridge Rojer voor de 2-1. Lang leek het bij een nipte overwinning voor FC Emmen te blijven.

Moussa Kalisse was in de slotfase echter alsnog verantwoordelijk voor een puntendeling. Zijn treffer, de 2-2, zorgt ervoor dat beide ploegen in de middenmoot blijven steken. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's