FC Zwolle profiteert van stunt FC Den Bosch in Tilburg

FC Zwolle kende geen enkel probleem met FC Dordrecht. De koploper in de Jupiler League zag nummer twee Willem II zich pijnlijk verslikken in FC Den Bosch.

FC Zwolle-FC Dordrecht 5-0FC Zwolle maakte op eigen veld zijn koppositie meer dan waar. FC Dordrecht was het slachtoffer van de dadendrang van de nummer één, die al bij rust met een gerust hart achterover kon leunen. Nassir Maachi was met drie treffers, waarvan twee in de eerste helft, de meest productieve man van FC Zwolle. Mustafa Saymak nam twee doelpunten voor zijn rekening. Voor FC Dordrecht was het leed niet bij de nederlaag geleden. Verdediger Johan Versluis kreeg na een uur zijn tweede gele kaart en kon vroegtijdig de kleedkamer opzoeken. Tot meer tegentreffers leidde het niet. Willem II-FC Den Bosch 0-3FC Den Bosch tekende voor een stunt door Willem II op eigen veld op een 3-0 nederlaag te trakteren. De ploeg van trainer Alfons Groenendijk was dank verschuldigd aan Tom van Weert. De 21-jarige spits velde met een hattrick Willem II, dat door de nederlaag de tweede plaats moest inleveren aan FC Eindhoven.

SC Veendam-FC Eindhoven 1-2FC Eindhoven herstelde zich van de twee nederlagen op rij. Bij SC Veendam pakte de Brabanste formatie weer de drie punten. Trainer Ernest Faber bleek een gelukkige hand van wisselen te hebben, want Jens van Son maakte elf minuten in het veld de winnende treffer voor FC Eindhoven.

SC Cambuur-FC Oss 4-2SC Cambuur heeft ten koste van FC Oss de aansluiting gevonden bij de subtop van de Jupiler League. De Friese ploeg zag de Brabanders na een 3-0 achterstand met twee treffers van Tim Nelemans in een tijdsbestek van drie minuten de spanning terugbrengen in de wedstrijd. In de blessuretijd nam Oguzhan Türk alle onzekerheid voor Cambuur weg.

Helmond Sport-Fortuna Sittard 2-2Fortuna Sittard nam tot twee keer toe een voorsprong, maar dat was niet genoeg voor een overwinning. Helmond Sport had steeds slechts enkele minuten nodig om de opgelopen achterstand weg te werken. Philipp Haastrup poetste de openingstreffer van Richard Stolte weg, zoals Guus Joppen na ruim een uur de 2-1 van Danny Hoessen ongedaan maakte.

Telstar-MVV Maastricht 2-3MVV Maastricht boekte zijn eerste zege op vreemde bodem. De Limburgse ploeg legde in de eerste helft de basis voor het succes. Telstar, dat na ruim een half uur keeper Cor Varkevisser verloor met een rode kaart, had onvoldoende antwoord op de doelpunten van Kjell Knops, Tom Daemen en Prince Rajcomar. Na de aansluitingstreffer van Cerilio Cijntje in de 68ste minuut kwam Telstar nog wel dichtbij een gelijkmaker, maar MVV voorkwam met de nodige moeite de 3-3. Foto: VI Images