FC Zwolle op koers voor zesde periodetitel

FC Zwolle won ook de derde wedstrijd die meetelt voor de zesde periodetitel. Opponent Cambuur Leeuwarden maakte het met 2-0 verloren duel in Zwolle af met negen spelers.

Al in de vijfde minuut zette Tjeerd Korf de thuisploeg op voorsprong. Het was Korfs zesde seizoenstreffer voor FC Zwolle. Een half uur later kwam de ploeg van trainer Jan Everse op een ruimere voorsprong. Silvino Soares tekende voor de tweede goal en zijn elfde competitiegoal.

In de tweede helft nam FC Zwolle, dat vrijdag de uitwedstrijd tegen het kwetsbare RBC Roosendaal voor de boeg heeft, wat gas terug. Cambuur Leeuwarden daarentegen raakte het spoor na de hervatting volledig bijster.

De meteen na rust voor Chris de Wagt ingevallen Brandon Bonifacio maakte ternauwernood vijftien speelminuten vol. De debuterende Canadese jeugdinternational kreeg een rode kaart. Twee minuten later kon ook Ferdinand Katipana na diens tweede gele kaart vertrekken, zodat Cambuur de wedstrijd het laatste half uur met negen spelers diende te voltooien.

Daar bleef het niet bij. Ook de Friezen Koen Brack, Rick Hooijboer, Jeroen Ketting, Peter van der Vlag en Marinus Dijkhuizen kregen geel van scheidsrechter Jack van Hulten.