FC Zwolle loopt opnieuw averij op in titelstrijd

FC Zwolle heeft opnieuw dure punten laten liggen in de strijd om de titel in de Jupiler League. Tegen nummer drie Helmond Sport scoorde de koploper weliswaar weer voor het eerst sinds drie doelpuntloze optredens, maar verloor de ploeg wel twee punten: 1-1.

Zwolle kwam op eigen veld prima uit de startblokken. Na negen minuten kopte Sjoerd Ars (foto) al duikend raak. Hij verlengde een vrije trap van routinier Albert van der Haar en liet zodoende doelman Robert van Westerop kansloos. Met zijn 26ste doelpunt is Ars weer topscorer van de Jupiler League, hij nestelde zich naast Sparta-spits Johan Voskamp aan de kop van de topschutterslijst.

Tien minuten na het openingsdoelpunt sloegen bij Zwolle-verdediger Eric Botteghin de stoppen door. De centrale verdediger – met ingang van volgend seizoen eigendom van NAC – werd terecht weggestuurd na een domme tackle op de benen van Ibad Muhamadu.

Naast pijn aan de achillespezen leverde de charge Muhamadu later in het duel ook een wissel op. De aanvaller werd na het incident in de twintigste minuut stelselmatig uitgefloten en raakte met de minuut gefrustreerder, waarop Helmond-coach Jurgen Streppel hem uit voorzorg naar de kant haalde.

Direct na de onderbreking zette Mark Veldmate de ploegen weer op gelijke hoogte. Direct na die opsteker, kantelde het duel in Zwols voordeel. Jop van der Linden mocht het veld ruimen met een rode kaart. Hij tikte Ars van achteren aan.

Nu er niet langer sprake was van een ondertalsituatie ging Zwolle op zoek naar de felbegeerde winnende treffer. Ondanks een overwicht kwam die er niet meer, waardoor rivaal RKC Waalwijk zondag met winst op Go Ahead Eagles de achterstand kan verkleinen tot een punt. Later in het seizoen ontmoeten de twee topploegen in de Jupiler League elkaar nog in een onderlinge confrontatie. Foto: VI Images