FC Zwolle en Sparta winnen, zevenklapper Go Ahead

Van de bovenste vier ploegen in de Jupiler League liet alleen tot FC Den Bosch een steek vallen. Go Ahead Eagles haalde uit tegen FC Oss.

Telstar-FC Zwolle 0-3FC Zwolle had bijna een uur nodig om de verdediging van Telstar te slechten. Na de openingstreffer van Arne Slot liep de koploper van de Jupiler League weg naar een ruime 3-0 overwinning. Alexander Bannink en Christiaan Cicek namen de andere Zwolse treffers voor hun rekening tegen Telstar, dat een kwartier voor het einde Sjaak Lettinga met een rode kaart zag vertrekken.

Sparta Rotterdam-Willem II 2-1Sparta Rotterdam zette een belangrijke stap op weg naar de winst in de derde periode. Willem II was op Het Kasteel niet opgewassen tegen de ploeg van trainer Michel Vonk, die zijn zesde zege op rij boekte. Dankzij treffers van Toine van Huizen en Gijs Luirink was het pleit al binnen een half uur beslecht. Willem II deed pas een minuut voor het einde in de persoon van Donny de Groot wat terug.

FC Den Bosch-Helmond Sport 0-0FC Den Bosch, dat in de derde periode vijf zeges op rij boekte, moest terrein prijsgeven op FC Zwolle en Sparta Rotterdam. Helmond Sport bleef in De Vliert overeind en bezorgde zo de ploeg van trainer Fons Groenendijk het eerste puntenverlies in 2012.

FC Eindhoven-MVV Maastricht 4-1FC Eindhoven profiteerde van de misstap van FC Den Bosch en klom dankzij de ruime 4-1 zege op MVV Maastricht naar de derde plaats. Pas na rust kwam de thuisploeg op dreef, hetgeen resulteerde in doelpunten van Youness Mokhtar (2x), Jelle van Kruijssen, en Serhan Koç. Prince Rajcomar tekenden voor de Limburgse eretreffer.

Go Ahead Eagles-FC Oss 7-2Na de pijnlijke nederlaag tegen AGOVV Apeldoorn liet Go Ahead Eagles zich van zijn andere kant zien tegen FC Oss. De Brabantse gasten ondervonden de Deventer dadendrang aan den lijve en keerden met een 7-2 nederlaag huiswaarts. Marnix Kolder was met twee doelpunten de topscorer van de avond in De Adelaarshorst.

Fortuna Sittard-FC Volendam 3-2FC Volendam is op rij bezig aan een vrije val. De vierde nederlaag op rij voor de formatie van vertrekkend trainer Gert Kruys tekende zich in Sittard na 48 minuten af. Danny Hoesen (2x) en Rowin van Zaanen legden de solide basis voor een overwinning van Fortuna, dat in het laatste kwartier Volendam nog wel zag naderen tot 3-2 door toedoen van Robert Mühren en Achmed Ahahaoui.

AGOVV Apeldoorn-SC Veendam 3-2SC Veendam leek hard op weg om na dertien wedstrijden eindelijk weer eens winnend van het veld te stappen. Maar Kevin Kerr verpestte in de laatste acht minuten een Gronings feestje door met twee treffers een 2-1 achterstand om te zetten in een 3-2 zege van hekkensluiter AGOVV Apeldoorn.

Overige uitslagenFC Dordrecht-Almere City FC 2-1FC Emmen-SC Cambuur 2-1 Foto: VI Images