FC Zwolle blijft overeind in doelpuntrijke speelronde

In een doelpuntrijke speelronde in de Jupiler League onderstreepte FC Zwolle zijn status van koploper. Het schokeffect bleef uit bij Sparta Rotterdam.

FC Zwolle-FC Eindhoven 4-0Voor FC Zwolle is de titel in de Jupiler League weer een stapje dichterbij gekomen. De ploeg van trainer Art Langerer kende weinig problemen met FC Eindhoven, dat al na twee minuten tegen een achterstand aankeek. Eric Botteghin, Arne Slot en Sjoerd Ars volgden daarna het goede voorbeeld van Danny Schreurs (foto), waardoor FC Zwolle met een ruime zege de koppositie bevestigde.

RKC Waalwijk-BV Veendam 3-2RKC Waalwijk kan met een goed gevoel toewerken naar de halve finale in de strijd om de KNVB-beker tegen Ajax. De ploeg van trainer Ruud Brood poetste met succes een voorsprong van BV Veendam weg. Na de gelijkmaker van Derk Boerrigter brachten twee doelpunten van Robert Braber RKC de punten. Niek Loohuis deed kort voor het einde nog iets terug.

Helmond Sport-Sparta Rotterdam 5-2Sparta Rotterdam beleefde na het vertrek van trainer Jan Everse een slechte avond in Helmond. Johan Voskamp gaf de Kasteel-club na drie minuten nog wel een goede start, maar daarna was het Helmond Sport dat de wedstrijd naar zijn hand zette. Mark Veldmate (2), Ibad Muhamadu, Marc Höcher en Sjoerd Winkens gaven de Rotterdamse gasten stof tot nadenken, voordat Joey Godee de stand wat draaglijker maakte. FC Emmen-AGOVV Apeldoorn 6-0FC Emmen rekende met duidelijke cijfers af met een reeks van vijf duels zonder zege. AGOVV Apeldoorn kreeg klop in Drenthe. De rode kaart voor Florian Riedel kort voor rust na een charge op Elridge Rojer was het begin van het einde voor de gasten. FC Emmen liep met een man meer uit naar een 6-0 overwinning. Ruud ter Heide was met drie goals topscorer van de avond.

MVV Maastricht-FC Dordrecht 3-1Na het binnenhalen van de derde periode ging MVV Maastricht door op het ingeslagen pad. FC Dordrecht, dat ook jaagt op een plaats in de nacompetitie, moest er in De Geusselt aan geloven. In de tweede helft maakten Lance Voorjans en Lloyd Borgers het verschil.

FC Den Bosch-RBC Roosendaal 4-0Trainer Dean Gorré blijft wachten op zijn eerste succes op de bank van RBC Roosendaal. Ook tegen FC Den Bosch bleek een overwinning te hoog gegrepen. Een stevige nederlaag viel RBC mede door de productie van Danny Verbeek ten deel.

Telstar-Almere City FC 2-3Telstar goed was op weg uit de gevarenzone te komen, maar incasseerde een verrassende nederlaag op eigen veld. Ondanks twee doelpunten van Johan Plat verliet hekkensluiter Almere City FC Velsen met drie punten. Karim Fachtali, Leroy Resodihardjo en Iwan Redan gaven de Almeerse club na drie nederlagen op rij weer reden tot lachen. Foto: VI Images