FC Zwolle bijt zich stuk op hekkensluiter Fortuna Sittard

Fortuna Sittard zorgde voor een stunt door koploper FC Zwolle op 0-0 te houden. Telstar profiteerde van een blunder van AGOVV-keeper Stefan Postma.

Fortuna Sittard-FC Zwolle 0-0FC Zwolle liet onverwacht twee punten liggen. De ploeg van trainer Art Langerer bleef bij Fortuna Sittard steken op een doelpuntloos gelijkspel. De koploper had in de tweede helft wel het beter van het spel, maar mocht van geluk spreken dat de hekkensluiter niet met de winst ervandoor ging. Fortuna-aanvaller Paddy John de paal raakte.

Go Ahead Eagles-FC Emmen 1-0Kevin van Diermen deed in zijn tweede wedstrijd voor Go Ahead Eagles van zich spreken. De Vitesse-huurling kopte na ruim een uur de bal achter Emmen-keeper Harm Zeinstra en tekende daarmee voor de enige treffer in de Adelaarshorst. Voor FC Emmen slonken in de slotfase de kansen op de gelijkmaker na de tweede gele kaart voor Guus de Vries.

AGOVV Apeldoorn-Telstar 2-3Telstar keerde met drie punten terug naar Velsen. De ploeg van trainer Jan Poortvliet was dank verschuldigd aan AGOVV Apeldoorn-keeper Stefan Postma. De goalie ging in de laatste minuut pijnlijk in de fout bij een inzet van Milan hoek, waardoor de slechte reeks van Apeldoonse club een vervolg kreeg. AGOVV pakte uit de laatste zes duels slechts twee punten.

RBC Roosendaal-BV Veendam 0-0Dean Gorré debuteerde als trainer van RBC Roosendaal met een doelpuntloos gelijkspel. BV Veendam deed met het resultaat slechte zaken in de strijd om de derde periode, terwijl RBC Roosendaal blijft steken in de middenmoot.

FC Eindhoven-FC Dordrecht 0-1 FC Eindhoven moest een pas op de plaats maken. Op eigen veld werd verloren van FC Dordrecht, dat daarmee de derde overwinning op rij boekte. Renaldo Jongebloet maakte kort voor rust de winnende treffer. Eindhoven eindigde het duel met tien man na de rode kaart voor Sjord Pardiaans. Foto: VI Images