FC Volendam morst, NAC Breda ontsnapt

VVV-Venlo heeft FC Volendam het eerste puntenverlies toegebracht. Kevin Brands voorkwam voorkwam op het nippertje een nederlaag voor NAC Breda.

FC Volendam – VVV-Venlo 1-1
Na vier zeges op rij heeft FC Volendam tegen VVV-Venlo de eerste punten laten liggen. Toch zal het gelijkspel ook wel positief kunnen worden beoordeeld. De ploeg van trainer Robert Molenaar kreeg namelijk drie minuten voor het laatste fluitsignaal een tegentreffer te incasseren. Vito van Crooy profiteerde namens VVV dankbaar van Volendamse geklungel. Maar binnen twee minuten zorgde Ties Evers voor de opluchting bij FC Volendam, dat met dertien punten koploper blijft in de Jupiler League.

Helmond Sport – NAC Breda 1-1
NAC Breda had de smaak te pakken getuige ook de 7-0 zege op FC Dordrecht van maandag, maar Helmond Sport heeft de euforie getemperd. Aleksandar Bjelica brak de ban voor de gastheren. Kort na rust gaf hij de grabbelende keeper Jelle ten Rouwelaar het nakijken. Helmond Sport verzuimde echter meer afstand te nemen en kreeg daarvoor in de laatste minuut de rekening gepresenteerd. Kevin Brands zorgde voor de gelijkmaker voor NAC, dat mede dankzij een goed doelsaldo vierde blijft in de Jupiler League.

FC Dordrecht – FC Oss 1-0
Trainer Harry van den Ham heeft zijn eerste zege binnen sinds zijn terugkeer op de bank van FC Dordrecht. FC Oss was het slachtoffer van De Schapenkoppen, die echter nalieten om de overwinning meer kleur te geven. Nu was er aan de Krommedijk alleen het doelpunt van Jeroen Lumu te aanschouwen.