FC Volendam en FC Eindhoven revancheren zich

De Graafschap en Telstar zijn het slachtoffer geworden van de dadendrang van FC Volendam en FC Eindhoven, die hun hoge klassering daarmee bevestigden.

FC Volendam - De Graafschap 2-1
FC Volendam had wat goed te maken na de onverwachte thuisnederlaag van vorige week tegen Almere City FC. Dat werd in de eerste helft van de ontmoeting met De Graafschap duidelijk. Trainer Johan Steur, die de geschorste Hans de Koning op de bank verving, zag zijn ploeg met een 2-0 voorsprong de rust ingaan. De doelpunten van Henk Veerman en Kevin Brands bleken voldoende voor de overwinning. De Graafschap kwam niet verder dan de late aansluitingstreffer van Jerry van Ewijk. Door de zege kwam FC Volendam in punten op gelijke hoogte met nummer twee Roda JC Kerkrade. De Graafschap moest juist terrein prijsgeven.

Telstar - FC Eindhoven 0-5
Ook FC Eindhoven aasde op sportieve revanche voor de 3-0 nederlaag bij FC Oss van een week geleden. De doelpunten van Joey Sleegers en Anthony van den Hurk in het eerste kwartier bleken de voorbode van een eclatante zege op Telstar. Maxime Gunst en Branco van den Boomen maakten in Velsen na rust aan alle onzekerheid een einde voor FC Eindhoven, dat door de overwinning de vierde plaats bevestigde. Invaller Tom Boere tekende voor het sluitstuk.

Jong Ajax - Jong PSV 1-1
Jong Ajax heeft tegen de leeftijdsgenoten van PSV de zege weggegeven. De Amsterdamse beloftes lieten Jong PSV in de eerste helft weinig kans. De marge was met alleen de treffer van Richairo Zivkovic mager. Te mager zo bleek in de slotfase toen invaller en voormalig Ajacied Steven Bergwijn de Eindhovense gelijkmaker op het scorebord bracht.