FC Volendam en Cambuur houden elkaar in balans

SC Cambuur en FC Volendam moesten genoegen nemen met een punt (2-2). De vier doelpunten vielen in een tijdsbestek van tien minuten.

In Leeuwarden speelde scheidsrechter Jochem Kamphuis een opvallende rol. De arbiter gaf niet alleen SC Cambuur een strafschop na een ogenschijnlijk vrijwillige valpartij van spits Alexander Prent, maar hij keurde ook een dubieuze treffer van FC Volendam goed. Melvin Platje (foto) kon doorgaan, al waren er grote twijfels over buitenspel dan wel een overtreding in de aanloop naar de gelijkmaker.

Met de 2-2 van FC Volendam kwam een einde aan tien opwindende minuten in Leeuwarden. De dubieuze strafschop na ruim een half uur was het begin. Binnen een minuut na de door Reza Ghoochannejhad benutte strafschop vergrootte Paul Beekmans de marge.

FC Volendam liet zich niet veel later evenmin onbetuigd. Ricky Kruys tekende met een kopbal voor de aansluitingstreffer, waarna een minuut later de omstreden goal van Platje volgde. Ondanks kansen voor beide doelen bleef het bij deze vier treffers, zodat beide ploegen pas op de plaats moeten maken. Foto: VI Images