FC Utrecht zet AZ in Alkmaar pijnlijk te kijk

Reacties

AZ heeft verzuimd de derde plaats in de Eredivisie te veroveren. FC Utrecht was met een sterke eerste helft de spelbreker in Alkmaar (0-3).

FC Utrecht zet AZ in Alkmaar pijnlijk te kijk

FC Utrecht wordt dit seizoen geplaagd door blessureleed. Ook voor het duel met AZ moest trainer Robby Alflen weer puzzelen, aangezien ook verdedigers Mark van der Maarel en Chris Kum door blessureleed verstek moesten laten gaan. Het leverde Jeff Hardeveld zijn debuut op in de hoofdmacht van FC Utrecht.

De negentienjarige verdediger, alweer de dertigste speler dit seizoen bij FC Utrecht, kon terugkijken op een succesvol debuut met een positief resultaat. Dat was mede te danken aan Edouard Duplan, de aanvaller die een maand geleden zijn rentree had gemaakt nadat hij bijna een jaar aan de zijlijn had gestaan door een knieblessure.

De Fransman stond aan de basis van het onverwachte verloop van de eerste helft. Binnen een half uur had hij al twee keer gescoord voor FC Utrecht. Duplan kopte in de elfde minuut raak na een vrije trap van Tommy Oar om ruim een kwartier later dankbaar gebruik te maken van de geboden ruimte in de Alkmaarse defensie.

Mark Diemers zorgde in de 37ste minuut met een schitterend schot van afstand voor een nog grotere Utrechtse marge. AZ-trainer John van den Brom had daarvoor al in gegrepen door Steven Berghuis te brengen voor Dabney Dos Santos.

Maar de maatregelen -  Guus Hupperts maakte in de 54ste minuut zijn entree – boden onvoldoende soelaas voor AZ. Alle verwoede pogingen ten spijt, de opgelopen schade uit de eerste helft bleek te groot. Zelfs een eretreffer was niet gegund aan de ploeg van Van den Brom, die zodoende zijn eerste thuisnederlaag als AZ-trainer leed.

Daardoor gaat de Alkmaarse ploeg net als een jaar geleden met een onbestendig gevoel de winterstop in. Toen kreeg AZ op eigen veld klop van SC Heerenveen (1-5). Dit keer bleef het bij een 0-3 afstraffing, die wel betekent dat AZ op de vijfde plaats blijft steken. FC Utrecht is op zijn beurt naar de negende plaats geklommen, op slechts vijf punten van AZ.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.