FC Utrecht zes thuiswedstrijden op rij ongeslagen tegen Ajax

Reacties

● Van de 45 keer dat Ajax op bezoek kwam wist FC Utrecht dertien keer de punten in eigen huis te houden (G12, V20).

FC Utrecht zes thuiswedstrijden op rij ongeslagen tegen Ajax

● FC Utrecht is zes thuiswedstrijden tegen Ajax op rij ongeslagen in de Eredivisie; alleen tussen 1985 en 1991 waren de Utrechters meer thuisduels op rij zonder verlies tegen Amsterdammers (zeven).

● Bij zeven van de laatste vijftien Utrecht-treffers tegen Ajax was een Fransman betrokken via een goal of assist (Duplan zes, Haller één).

● Patrick Joosten kan de eerste FC Utrecht-speler sinds Jens Toornstra (mei 2013) worden die in drie opeenvolgende Eredivisie-wedstrijden een assist weet te geven.

● Ajax scoorde dit seizoen het meest van buiten het strafschopgebied (tien keer), maar FC Utrecht is één van de twee teams (met Ajax) die dit seizoen nog geen treffer tegen kreeg van buiten de zestien.

● Ajax leed onder Frank de Boer slechts een keer puntenverlies in december (W15, G1): op 23 december 2012 werd er met 0-0 gelijkgespeeld bij FC Utrecht.

    De van NEC overgenomen Patrick Joosten is dit seizoen doorgebroken bij FC Utrecht.
    De van NEC overgenomen Patrick Joosten is dit seizoen doorgebroken bij FC Utrecht.

    ● Frank de Boer heeft als trainer meer verliespunten in competitiewedstrijden tegen FC Utrecht (17) dan tegen elk ander team.

    ● Ajax verloor dit seizoen als enige team nog geen enkele uitwedstrijd in de Eredivisie (W6, G2).

    ● Bij winst doorbreekt Ajax voor de vierde keer sinds de invoering van het driepuntensysteem de grens van veertig punten voor de zeventiende speelronde, de vorige drie keer (seizoen 1995/96, 1997/98, 2003/04) werd Ajax vervolgens ook kampioen.

    ● Frank de Boer kan bij winst de derde trainer van Ajax worden met vijftig uitzeges in de Eredivisie, na Rinus Michels (67) en Louis van Gaal (56).

    Bron: Opta Sports

    Bekijk hier al onze video's
    Praat mee

    Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

    Reacties worden op dit moment geladen.