FC Utrecht wint weer op wilskracht: 'Dat moet ons sterken'

FC Utrecht staat door de tweede overwinning op rij achtste, waarbij de Domstedelingen het laatste kwart van de wedstrijd tegen De Graafschap (0-1) standhielden met een man minder.

'Als team zijn we gegroeid', meende Chris Kum voor de camera van FOX Sports. De verdediger kwam na zeven minuten al in het veld voor de geblesseerd geraakte Timo Letschert. 'We hebben getraind op compactheid en geven heel weinig kansen weg. Dit was een wedstrijd waarin we verdedigend stevig moesten staan.'

Utrecht won voor de tweede keer dit seizoen een uitwedstrijd. En net als tegen PEC Zwolle (1-2) werd Mark van der Maarel weggestuurd, nu met twee keer geel. 'Bij die eerste wil ik een counter voorkomen. En bij die handsbal verandert de bal van richting. Ik was daardoor niet goed in positie', excuseerde hij zich. 'Ik hield mijn arm wel tegen mijn lichaam.'

Ajax
Van der Maarel is er nu niet bij als Utrecht het volgende week opneemt tegen Ajax. 'Daar ben ik doodziek van', realiseerde de verdediger zich. Maar toch ziet hij het treffen met de Amsterdamse rivaal met vertrouwen tegemoet. 'We hebben nu twee keer op wilskracht een wedstrijd over de streep getrokken, dat moet ons sterken.'

Trainer Erik ten Hag zag vooral een sterke Nacer Barazite. 'Maar die liet wel drie tot vier kansen liggen. Hij vergat zichzelf te belonen.' Na de rode kaart haalde hij zijn uitblinker naar de kant. 'Logisch', vond Ten Hag. 'Je hebt voorin ook kopkracht nodig, daarom haalde ik hem eraf.'