FC Utrecht voorlopig 'kampioen achter komen' in Eredivisie

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. FC Utrecht snakt na een zeer matige serie naar een goed resultaat tegen Sparta Rotterdam.

FC Utrecht voorlopig 'kampioen achter komen' in Eredivisie
Speelronde: 7
Aftrap: zondag 25 september, 14.30 uur
Scheidsrechter: Kevin Blom

• Voorafgaand aan deze speelronde was FC Utrecht een van de drie clubs zonder overwinning. De Domstedelingen gingen drie keer onderuit en speelden net zo vaak gelijk. Promovendus Sparta Rotterdam pakte al zeven punten meer dan de opponent van zondag.

• FC Utrecht - Sparta is al toe aan de 38ste uitvoering op het hoogste niveau. De thuisploeg was zestien keer succesvol, Sparta realiseerde zes zeges en vijftien keer bleef een winnaar uit.

• De laatste confrontatie tussen beide teams in De Galgenwaard dateert van 29 augustus 2009. Dankzij goals van Jacob Lensky en Gregoor van Dijk zegevierde FC Utrecht met 2-0.

• FC Utrecht kan een succesje nu ook wel gebruiken. Tekenend is dat de ploeg van coach Erik ten Hag tot nu toe in elke Eredivisie-wedstrijd vroeg of laat op achterstand kwam, als enige team.

• De Domstedelingen zijn bezig aan de slechtste seizoenstart sinds de jaargang 1975/76. Destijds stond FC Utrecht op twee punten na zes duels, nog eentje minder dan nu.

Jacob Lensky scoorde tijdens de laatste FC Utrecht - Sparta, in 2009.
Jacob Lensky scoorde tijdens de laatste FC Utrecht - Sparta, in 2009.

• De afgelopen seizoenen presteert FC Utrecht wisselvallig tegen promovendi. De laatste tien duels met nieuwkomers mondden uit in drie zeges, drie remises en vier verliesbeurten.

• Bij Sparta draait het voorlopig heel wat beter. De Rotterdammers staan al op tien punten. Het is alweer elf jaar geleden dat de ploeg in de Eredivisie voor het laatst zo snel de dubbele cijfers haalde. Ook in 2005 totaliseerde Sparta tien punten na zes wedstrijden.

• Sparta maakte dit seizoen al 92 overtredingen en zal waarschijnlijk tegen FC Utrecht de grens van honderd slechten. De ploeg van coach Alex Pastoor voert het 'overtredingenklassement' aan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.