FC Utrecht verwikkeld in tombola voor plek vier

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. FC Utrecht probeert zaterdagavond de opmars van PEC Zwolle een halt toe te roepen.

FC Utrecht verwikkeld in tombola voor plek vier
Speelronde: 23
Aftrap: zaterdag 18 februari, 20.45 uur
Scheidsrechter: Ed Janssen

• FC Utrecht zit samen met AZ, SC Heerenveen en Vitesse in een tombola met als inzet de vierde plaats. Wekelijks verandert het perspectief voor deze clubs. PEC Zwolle zette de voorbije weken Sparta Rotterdam (2-3) en NEC (2-0) opzij en heeft daardoor lucht in de degradatiestrijd.

• FC Utrecht - PEC Zwolle wordt in het kader van de Eredivisie voor de zeventiende keer betwist in De Galgenwaard. Tien keer zegevierde FC Utrecht, drie keer werd het gelijk en drie keer veroverde PEC Zwolle alle punten.

• In alle competities stonden FC Utrecht en PEC Zwolle in 2016 liefst vijf keer tegenover elkaar. De Domstedelingen triomfeerden driemaal en twee keer kende het affiche geen winnaar. Opvallend: in de laatste drie Eredivisie-ontmoetingen kwam FC Utrecht altijd tot scoren in de laatste drie minuten.

• FC Utrecht hield deze Eredivisie-jaargang al vier keer de nul voor eigen publiek. Dat is al eenmaal vaker dan in het hele vorige seizoen.

In Zwolle eindigde dit duel eerder dit seizoen onbeslist: 1-1.
In Zwolle eindigde dit duel eerder dit seizoen onbeslist: 1-1.

• Met nog altijd negen goals is Sébastien Haller wat weggezakt in de bovenste regionen van het topscorersklassement. De aanvalsleider van FC Utrecht kwam in zijn laatste 253 minuten in de Eredivisie niet eens tot een schot.

• Sinds de winterstop noteerde PEC Zwolle al drie overwinningen. Dat zijn er al net zoveel als tijdens de complete eerste seizoenshelft.

• PEC aast op de derde zege op rij in een uitwedstrijd nadat eerder ADO Den Haag (1-2) en Sparta Rotterdam (2-3) voor de bijl gingen. Nog nooit won de club uit Overijssel drie achtereenvolgende Eredivisie-duels op vreemde bodem.

• Het seizoen is al 22 speelrondes onderweg en PEC Zwolle heeft nog altijd geen enkele strafschop mogen nemen. Voorafgaand aan dit weekeinde gold dat ook voor Roda JC Kerkrade.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.