FC Utrecht verpest FC Groningen-debuut Maduro

Reacties

Dankzij doelpunten van Bart Ramselaar en Timo Letschert heeft FC Utrecht de punten in eigen huis gehouden. De Domstedelingen waren met 2-0 te sterk voor FC Groningen.

FC Utrecht verpest FC Groningen-debuut Maduro

Hedwiges Maduro kwam in Stadion Galgenwaard voor het eerst in actie in het Groningen-shirt. De voormalige Ajacied begon op de bank, maar kwam na rust in de ploeg voor Simon Tibbling. De verdedigende middenvelder maakte zijn eerste minuten in de Eredivisie sinds het seizoen 2007/08, toen hij in januari naar Valencia vertrok.

Dat de noorderlingen lange tijd uitzicht hadden op een goed resultaat tegen de ploeg van trainer Erik ten Hag was vooral te wijten aan de ongelukkige doelpogingen van Sébastien Haller. De 21-jarige Fransman, die dit seizoen al vier keer trefzeker was namens de Domstedelingen, had zijn vizier voor de verandering niet op scherp staan. De topschutter had diverse malen de mogelijkheid Groningen-doelman Sergio Padt te passeren, maar slaagde daar niet in.

Gelukkig voor de Utrechters had Bart Ramselaar na 29 minuten spelen minder moeite oog in oog met de Groningse sluitpost. Na een intelligent overstapje van Haller opende de middenvelder op aangeven van Sean Klaiber de score. De inzet ging via het lichaam van Padt het doel in. In de absolute slotminuut was Timo Letschert verantwoordelijk voor de tweede treffer van de avond. De opgekomen verdediger schoot de 2-0 hard binnen op aangeven van Haller.

Zo komt er geen passend einde aan een bijzondere week voor de ploeg van trainer Erwin van de Looi. Eerst maakte achttienvoudig international Maduro, die overkwam van PAOK Saloniki, zijn entree in de Euroborg, waarna de bekerwinnaar zich vrijdag aan Olympique Marseille, Sporting Braga en Slovan Liberec gekoppeld zag worden in de groepsfase van de Europa League. Het spel van Groningen zal beter moeten, wil het in Europees verband overwinteren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.