FC Utrecht strikt Finse spits Roiha

FC Utrecht heeft zich versterkt met de Finse aanvaller Paulus Roiha van HJK Helsinki. De 21-jarige topscorer van het afgelopen Finse seizoen tekende een contract voor 3,5 jaar bij de club uit de Domstad, maar moet nog wel een medische keuring ondergaan.

Roiha staat in het Finse voetbal bekend als een pijlsnelle aanvaller met een prima schot in de benen. Hij scoorde dit seizoen liefst 22 keer voor HJK Helsinki, dat de landstitel op de laatste dag verrassend moest laten aan Tampere United. Roiha stond ook in de belangstelling van enkele clubs uit het Premiership, maar die wilden hem slechts op huurbasis van HJK Helsinki overnemen. 'Daar heeft Paulus echter geen oren naar. FC Utrecht is de enige club die een concreet bod heeft gedaan', zo liet zijn zaakwaarnemer Ari Masalin VI Planet vorige week al weten.

Roda JC had Roiha begin dit jaar nog op proef, maar de spits kon toen - mede door een bevroren speelveld - geen goede indruk achterlaten op de technische staf van de Limburgse club. Sef Vergoossen, destijds trainer van de club uit Kerkrade: 'Paulus is een slimme voetballer. Hij is snel, scoort gemakkelijk en kan behoorlijk goed koppen. We hebben hem destijds redelijk vaak bekeken en weten veel van hem. Hij heeft vroeger veel aan atletiek gedaan en daar plukt hij nu als spits de vruchten van. Hij is sterk en balvaardig en kan prima uit de voeten in de kleine ruimte', aldus de huidige trainer van RC Genk.

Bekijk hier al onze video's