FC Utrecht stalt aanvaller Kerk bij Helmond Sport

Reacties

Gyrano Kerk komt dit seizoen op huurbasis uit voor Helmond Sport. De negentienjarige aanvaller komt tijdelijk over van FC Utrecht.

FC Utrecht stalt aanvaller Kerk bij Helmond Sport

Kerk maakte in 2012 zijn entree in de Utrechtse jeugdopleiding en debuteerde in het seizoen 2013/14 in het KNVB-bekertoernooi voor de Domstedelingen. Hij kwam vijf keer in actie voor het eerste elftal. Het voorbije seizoen speelde de flankspeler voornamelijk voor het beloftenelftal.

De Eredivisionist laat de rechtsbuiten rijpen in Helmond. 'In de Jupiler League wordt Gyrano geconfronteerd met meer weerstand en krijgt hij de kans om wekelijks op een hoog niveau te spelen. Het opdoen van deze ervaring is goed voor zijn ontwikkeling', legt technisch manager en trainer Erik ten Hag op de clubwebsite uit.  Eerder vandaag zag Utrecht spits Leon de Kogel naar Go Ahead Eagles vertrekken.

Kerk geeft de Helmondenaren meer aanvallende mogelijkheden. 'Door zijn fysiek en snelheid krijgen we met Gyrano meer opties voor op de flanken voorin. Hij zal per direct aansluiten bij het eerste elftal van Helmond Sport', reageert directeur Mario Captein op de komst van de huurling.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.