FC Utrecht speelt tegen Excelsior voor de vierde keer op rij gelijk

FC Utrecht maakte vorige week nog een einde aan de historische zegereeks van PSV, maar kon zaterdag op bezoek bij Excelsior geen vuist maken. De Domstedelingen speelden voor de vierde keer op rij gelijk in de Eredivisie (1-1).

Excelsior
Excelsior
1 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

In november maakten Excelsior en Utrecht er in Stadion Galgenwaard een aantrekkelijke wedstrijd van. Daar was op Woudestein lange tijd geen sprake van. Een uur lang gebeurde er vrijwel niets. Oscar Fraulo kreeg een serieuze kans en Sam Lammers probeerde het vlak voor rust met een kopballetje, maar dat was het dan ook.

Halverwege de tweede helft ontbrandde het duel in Kralingen. Dat was te danken aan Jens Toornstra. De routinier leek de bal niet goed te raken, maar dat bracht Stijn van Gassel juist in verwarring. De voorsprong van de Domstedelingen zou niet lang stand houden, want Siebe Horemans zorgde amper twee minuten later voor de gelijkmaker (1-1).

Na het doelpunt van Horemans doofde het vuurtje weer. Zowel Excelsior als Utrecht schiet met een puntje weinig op. De ploeg van Marinus Dijkhuizen blijft op de tiende plaats steken, de bezoekers maken na het vierde gelijkspel op rij een klein sprongetje op de ranglijst.