FC Utrecht rekent ondanks miljoenenbiedingen op Haller

Reacties

FC Utrecht laat zich niet verleiden door de miljoenen die zijn geboden voor Sébastien Haller. De Eredivisionist verkiest het 'voetbal' boven de financiën.

FC Utrecht rekent ondanks miljoenenbiedingen op Haller

'We hebben drie keer nee gezegd tegen een bod voor hem, onder meer van het Engelse Brentford', zegt algemeen directeur Wilco van Schaik tegen Voetbal International. De Engelse club bood uiteindelijk zes miljoen euro. 'Maar dat waren dus geen biedingen waar je als club geen nee tegen kunt zeggen, misschien gebeurt er toch nog iets vanuit Engeland, maar wij gaan ervan uit dat Sébastien blijft.'

'Wij willen met hem verder de competitie in en dat hebben we in overleg met onze grootaandeelhouder Frans van Seumeren zo besloten', vervolgt Van Schaik. Pas bij een bod van minimaal negen miljoen euro zal FC Utrecht alsnog overstag gaan en zijn Franse spits verkopen.

Een miljoenentransfer had FC Utrecht geholpen sneller financieel gezond te worden. 'Natuurlijk hadden we hem zo kunnen verkopen en dan zouden we als club sneller dan gepland op break-even uitkomen. Maar wij kiezen voor het voetbal en geven daarmee een signaal af aan onze fans', aldus Van Schaik.

De directeur ziet voor Haller ook bij FC Utrecht nog ruimte te groeien. 'Sébastien heeft enorm veel potentie en kan zich bij ons in de Eredivisie verder ontwikkelen en van daaruit misschien naar nóg grotere clubs. Hij speelt pas een halfjaar bij ons, wij zijn dolblij als blijkt dat hij daadwerkelijk blijft. Hij wil zelf ook graag blijven en gezamenlijk willen wij dit seizoen stappen maken.'

FC Utrecht kan Haller nog verliezen aangezien in Engeland de transfermarkt dinsdag sluit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.