FC Utrecht neemt afscheid van tijdperk van topsalarissen

Vanwege de flinke bezuinigingsronde wil de clubleiding van FC Utrecht afscheid nemen van de duurste spelers: Nana Asare en Jacob Mulenga (foto), terwijl Jan Wuytens zelf zijn aflopende contract niet wil verlengen en wat de directie betreft in de winterstop wordt verkocht. De toekomst van Edouard Duplan en Cedric van der Gun is nog onduidelijk.

FC Utrecht neemt afscheid van tijdperk van topsalarissen

Wuytens is evenals Duplan en Van der Gun bezig aan zijn laatste contractjaar, terwijl Asare en Mulenga beiden nog een verbintenis tot de zomer van 2014 hebben.

'We nemen afscheid van de topsalarissen uit het verleden', vat algemeen directeur Wilco Van Schaik het nieuwe beleid treffend samen. De genoemde spelers verdienen een bedrag van om en nabij de vier, vijf ton.

Waar Utrecht Wuytens een nieuwe uitdaging gunt gaat de club nog wel om de tafel met Van der Gun en Duplan. Zij moeten dan wel genoegen nemen met een sterk verlaagde aanbieding. Meest voor de hand liggend scenario is evenwel dat maar een van beiden kan blijven. (Anton Lippold) Lees in de nieuwe editie van Voetbal International, die komende woensdag verschijnt, een uitgebreid verhaal over de plannen van FC Utrecht.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's