media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

FC Utrecht laat Mulenga in 2014 transfervrij vertrekken

FC Utrecht laat Mulenga in 2014 transfervrij vertrekken

Jacob Mulenga vertrekt na dit seizoen transfervrij uit de Galgenwaard. Uit financiële overwegingen gaat FC Utrecht niet proberen het aflopende contract van de spits te verlengen.

Het salaris van Mulenga, die per jaar 450.000 euro verdient, drukt namelijk zwaar op de begroting van de Domstedelingen. FC Utrecht wil af van dergelijke dure contracten en legt zich daarom neer bij een transfervrije uittocht van de Zambiaan.

FC Utrecht had de kans om Mulenga tijdens de transferperiode te verkopen, maar werkte daar op sportieve gronden niet aan mee. 'Er is veel interesse geweest in Mulenga, maar wij laten hem niet zomaar gaan, want daarvoor is hij te belangrijk voor ons. Jacob is een uitstekende spits voor ons spel', zegt algemeen directeur Wilco van Schaik in het nieuwste nummer van Voetbal International dat nu in de winkel ligt.

Mulenga, die al sinds 2009 voor FC Utrecht actief is, legde zich zonder morren neer bij de beslissing van de club. 'Het was en is niet zo dat ik per se weg wilde’, reageert hij. Het aanblijven van Mulenga maakte bovendien de verhuurperiode van Leon de Kogel aan VVV-Venlo mogelijk.

Anton Lippold

Chef redactie Voetbal International. Volgt FC Utrecht.

@AntonLippold

Laatste nieuws