FC Utrecht krijgt in de competitie nog een herkansing

Reacties

FC Utrecht heeft de finale om de KNVB-beker en daarmee het ticket naar de groepsfase van de Europa League weliswaar verloren, maar in de competitie kunnen de Domstedelingen mogelijk alsnog de play-offs ontlopen. De kans is immers groot dat de vierde plek toegang geeft tot het voorportaal van het toernooi.

FC Utrecht krijgt in de competitie nog een herkansing

De bekerwinnaar gaat sinds vorig seizoen rechtstreeks naar de groepsfase van de Europa League en Feyenoord is na FC Groningen de tweede club die van dat voorrecht gebruik maakt. Als de Rotterdammers het Eredivisie-seizoen afsluiten als nummer drie, belooft het tijdens de laatste twee speelronden nog een spannende strijd te worden om het EL-ticket dat via de competitie te verdienen is.

Bij dat scenario gaat het ticket voor de voorronden van Feyenoord naar de nummer vier en heeft AZ momenteel de beste papieren. De nummer drie van vorig seizoen staat na 32 duels vierde, met drie punten meer dan verliezend bekerfinalist FC Utrecht en Heracles Almelo en zes meer dan PEC Zwolle. Met name Utrecht vormt nog een bedreiging. Het doelsaldo van de selectie van trainer Erik ten Hag is maar iets slechter dan dat van de Alkmaarders (+9 om +12) en op de laatste speeldag treffen beide clubs elkaar in de Domstad in wat mogelijk een directe strijd gaat worden om het ticket naar de derde voorronde van het Europese toernooi.

Ook de winnaar van de play-offs stroomt tijdens die fase in. Door de bekerwinst van de equipe van trainer Giovanni van Bronckhorst is ook NEC, de ploeg die momenteel de achtste plaats op de ranglijst bezet, nu deelnemer aan die play-offs. De Nijmegenaren moeten dan in de laatste twee speelronden wel concurrenten Vitesse en FC Groningen onder zich houden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.