FC Utrecht komt zwakke start tegen PSV niet te boven

Reacties

PSV heeft zich met een 2-0 overwinning op FC Utrecht geplaatst voor de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi. Het duel tussen de twee Eredivisonisten was na een zwak begin van de uitploeg geen moment écht spannend, doordat de aansluitingstreffer uitbleef.

FC Utrecht komt zwakke start tegen PSV niet te boven

Met de recente uitschakeling van ADO Den Haag, SC Heerenveen, Feyenoord en Willem II in het bekertoernooi in gedachten waarschuwde PSV-trainer Phillip Cocu zijn ploeg ervoor niet 'een van de verrassingen te worden'. Toch kon van een echte blamage, zoals bij Willem II tegen de amateurs van Deltasport het geval was (2-1), geen sprake zijn bij een nederlaag. Met FC Utrecht kreeg PSV immers de nummer zeven van de Eredivisie op bezoek.

Maar daar was in de openingsfase van het laatste bekerduel van de tweede ronde weinig van te merken. De bezoekers lieten zich tegen de lijstaanvoerder als goedwillende amateurs gedwee naar de slachtbank leiden. Pas nadat Jetro Willems na een knappe individuele actie al na twee minuten de 1-0 op het scorebord had geschoten en Santiago Arias (foto) een kwartier later de bal na een voorzet via Yannick Cortie achter doelman Robbin Ruiter zag belanden, werd FC Utrecht wakker.

Gebrek
Doordat PSV na de vroege doelpunten verzuimde de marge verder uit te bouwen, was er vervolgens toch nog enigszins sprake van een wedstrijd. Waar met name Luciano Narsingh en Jürgen Locadia uitblonken in een gebrek aan efficiëntie voor het doel, gold dat echter ook voor Utrecht. PSV-doelman Remko Pasveer moest bij gevaarlijke pogingen van Mark Diemers en Tommy Oar weliswaar enkele keren in actie komen, maar een tegengoal leverde het niet op.

Na de onderbreking liet PSV de bal aan FC Utrecht, om in de tegenstoot de voorsprong te kunnen vergroten. Arias en Florian Jozefzoon passeerden Ruiter echter niet. Ook toen captain Georginio Wijnaldum op het veld kwam voor Locadia, die speelde in plaats van de geblesseerde Luuk de Jong, bleef het bij 2-0. Aan de andere kant miste Rubio Rubin oog-in-oog met Pasveer, waardoor PSV alweer zijn elfde zege (in twaalf duels) van het seizoen boekte. Utrecht kan een herhaling van de bekerzeges van 2003 en 2004 uit het hoofd zetten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.