FC Utrecht klopt NEC in geweldige wedstrijd

FC Utrecht heeft in zijn zesde thuiswedstrijd van het seizoen zijn eerste overwinning op eigen bodem behaald. NEC werd in een zeer vermakelijk duel met 3-2 verslagen.

FC Utrecht klopt NEC in geweldige wedstrijd

De toeschouwers in De Galgenwaard zagen niet altijd oogstrelend voetbal, maar er viel heel veel te beleven. Tot dertig doelpogingen kwamen de twee clubs gezamenlijk, al dan niet op eigen kracht.

FC Utrecht trok uiteindelijk aan het langste eind. Invaller Giuseppe Rossini kopte in de 89ste minuut het winnende doelpunt binnen. Op basis van inzet was dat verdiend.

Het mooiste doelpunt kwam op naam van Lorenzo Davids. De middenvelder van NEC was even voor de 2-2 nog uitgelachen na een ongelukkige actie, maar nam wraak door snoeihard en wonderschoon raak te knallen via de onderkant van de lat.

NEC had de score ook geopend in Utrecht. Joonas Olsson mocht geheel vrij raak koppen. Het was de eerste goal van de Nijmegenaren buitenshuis in de Eredivisie dit seizoen. Utrecht maakte de achterstand goed via Gregoor van Dijk (van dichtbij) en Leroy George (rebound).

FC Utrecht staat door de zege op de negende plaats, net in het linkerrijtje. NEC is de nummer dertien.

Bekijk hier al onze video's