FC Utrecht klaart de klus tegen RKC Waalwijk

FC Utrecht zette Europese aspiraties kracht bij met een simpele overwinning. RKC Waalwijk kwam er door een snelle achterstand niet aan te pas in De Galgenwaard (2-0).

Na de overtuigende 3-0 zege op Willem II kende FC Utrecht opnieuw weinig problemen met een degradatiekandidaat. RKC Waalwijk was na ruim twintig minuten geslagen in De Galgenwaard.

FC Utrecht opende na negen minuten de score. Dries Mertens liet RKC-keeper Ohad Levita met een uitgekiende vrije trap kansloos. Michael Silberbauer verdubbelde in de 21 minuut de marge na een slecht verwerkte corner van Nana Asare.

Gesteund door de voorsprong liet FC Utrecht in de tweede helft na de score op te voeren. De ploeg van trainer Ton du Chatinier nam gas terug en omdat RKC evenmin tot veel in staat bleek, waren de hoogtepunten na rust zeldzaam.

Met de overwinning mengde FC Utrecht zich meer in de strijd om de vierde plaats. Feyenoord, dat in Nijmegen niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel, heeft nog vier punten voorsprong. Voor RKC Waalwijk was de nederlaag een volgende stap op weg naar de Eerste Divisie.