FC Utrecht is over de laatste maanden 's lands beste club

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. De 'late' zaterdagavondwedstrijd gaat tussen Sparta Rotterdam en FC Utrecht.

FC Utrecht is over de laatste maanden 's lands beste club
Speelronde: 18
Aftrap: zaterdag 14 januari, 20.45 uur
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük

• Sparta Rotterdam overwinterde op de dertiende plaats, met zeventien punten. De Rotterdammers pakten slechts één punt in de laatste vijf Eredivisie-duels van 2016. FC Utrecht nam de zesde plek in met 25 punten.

• Het treffen tussen Sparta Rotterdam en FC Utrecht werd op Het Kasteel 37 keer eerder gespeeld in de Eredivisie. De Domstedelingen noteerden slechts acht zeges en gingen 24 keer onderuit. Vijf keer bleef een winnaar uit.

• In het seizoen 2009/10 ontmoetten deze clubs elkaar voor het laatst in Eredivisie-verband op Het Kasteel. FC Utrecht zegevierde toen met 0-3, waardoor de ploeg van trainer Aad de Mos was veroordeeld tot deelname aan de play-offs om promotie/degradatie. Sparta zou dat seizoen degraderen.

• Sparta Rotterdam keek deze Eredivisie-jaargang al in veertien van de zeventien wedstrijden tegen een achterstand aan. Voorafgaand aan deze speelronde overlegde alleen Go Ahead Eagles soortgelijke cijfers.

Begin dit seizoen won FC Utrecht in De Galgenwaard met 2-0 van Sparta Rotterdam.
Begin dit seizoen won FC Utrecht in De Galgenwaard met 2-0 van Sparta Rotterdam.

• FC Utrecht is inmiddels al negen wedstrijden ongeslagen in de Eredivisie. In 2002 bleven de Domstedelingen voor het laatst in tien achtereenvolgende competitieduels zonder nederlaag.

• Als we een rangschikking zouden maken op basis van de laatste negen duels (sinds medio oktober), dan zou FC Utrecht met negentien punten zelfs bovenaan staan. In die periode veroverden Ajax en Feyenoord achttien punten.

• FC Utrecht voerde na zeventien speelrondes ook een ander klassement aan: dat van het aantal keer dat spelers buitenspel stonden. Spelers van de Domstedelingen werden al 43 keer teruggefloten.

• Nog één rode kaart is FC Utrecht verwijderd van een magische grens. Tot nu toe werden 99 spelers van deze club van het veld gestuurd in de Eredivisie. De grens van honderd rode kaarten werd nog door geen enkele club bereikt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.