FC Utrecht houdt Heracles met remise op afstand

FC Utrecht heeft de aanval van Heracles Almelo met succes afgeslagen (1-1). In een levendige slotfase maakte Sébastien Haller een goal van Denni Avdic ongedaan. Het gat tussen de twee teams blijft zo zeven punten.

FC Utrecht begon met een piepjong middenveld. Buiten Yassin Ayoub (20) en Mark Diemers (21) had trainer Robby Alflen een plek ingeruimd voor Sofyan Amrabat (18), die in de basis debuteerde. Al na vier minuten leidde hij bijna een tegengoal in, maar ploeggenoot Ramon Leeuwin herstelde de vreemde terugspeelbal van de Marokkaan.

Kansen leverde het stevige potje kick and rush in de openingsfase niet op. Pas na een half uur kwam de thuisclub ook daadwerkelijk in de buurt van het doel via Brahim Darri. Eerst moest keeper Robbin Ruiter zich strekken op zijn poeier van afstand, twee minuten later stichtte hij gevaar met een goede voorzet richting Dario Vujicevic.

Het bericht dat concurrent Go Ahead Eagles had verloren, bracht na rust weinig vuur in de wedstrijd. Vooral Heracles spijkerde de boel achterin stevig dicht. Na twintig minuten leek niemand meer een opening te kunnen vinden en stuurde John Stegeman ex-Utrechter Simon Cziommer het veld in. Hij brak met een loepzuivere voorzet op Denni Avdic het duel open (1-0).

Utrecht toonde veerkracht en Sébastien Haller maakte vier minuten later al gelijk. De Fransman, die vorige week vier keer scoorde tegen FC Dordrecht, draaide simpel weg bij Bart Schenkeveld en trapte via een Almelo's been hard raak (1-1). Heraclied Jeroen Veldmate kon kort daarna inrukken met een tweede gele kaart, maar het slotoffensief van Utrecht (kopkans Leeuwin, kans Ayoub) leverde niets meer op.