FC Utrecht heeft Willem II in half uur op de knieën

Willem II blijft ook na het bezoek aan FC Utrecht zonder punten. Een gemiste strafschop en goedkope penalty waren de nekslag voor de Tilburgers (3-0).

FC Utrecht heeft Willem II in half uur op de knieën

FC Utrecht kon na ruim een half uur al met een schijn oog kijken naar de tweede wedstrijd tegen Celtic in de voorronde van de Europa League. De ploeg van trainer Ton du Chatinier had door doelpunten van Ricky van Wolfswinkel (2) en Dries Mertens een comfortabele voorsprong.

De 3-0 tussenstand was geflatteerd, maar had Willem II ook aan zichzelf te wijten. Andreas Lasnik miste in de twintigste minuut de uitgelezen kans de score te openen. De Oostenrijker mocht aanleggen van elf meter na een een overtreding van Alje Schut op Frank Demouge maar schoot de bal over het doel van FC Utrecht.

Twee minuten later liet Van Wolfswinkel zien hoe je met dergelijke buitenkansjes moet omgaan. De Oranje-international maakte geen fout en brak de ban voor FC Utrecht. De treffer was extra zuur voor Willem II, omdat scheidsrechter Reinold Wiedemeijer in een ogenschijnlijk onschuldige duel van Nana Asare en Marlon Pereirra gemakkelijk naar de stip wees.

Willem II kon vaker verwijtend kijken naar de arbiter. Een onnodige klap van Mertens tegen Veli Lampi ontging Wiedemeijer en daardoor ontsnapte de Belgische spelmaker van FC Utrecht aan een rode kaart.

Het was extra pijnlijk, omdat Mertens na een solo van Michael Silberbauer de voorsprong verdubbelde en daarmee de genadeklap uitdeelde. Zeker na de 3-0 van Van Wolfswinkel, die raak kopte uit een voorzet van Edouard Duplan, was er voor de Tilburgers weinig eer meer te halen.

Ook na de uitsluiting van Schut, die na bijna een uur zijn tweede gele kaart incasseerde, bleef Willem II voort ploeteren. De directe rode kaart voor Demouge paste in de verloren Tilburgse middag in Utrecht. De spits kon de kleedkamer opzoeken na een elleboogstoot aan het adres van Jan Wuytens.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen