FC Utrecht halvefinalist na indrukwekkende zege op PSV

Reacties

FC Utrecht heeft zich ten koste van PSV voor de halve finale van het toernooi om de KNVB-beker geplaatst. De Domstedelingen waren de landskampioen op alle fronten de baas en de 1-3 zege was dan ook dik verdiend.

FC Utrecht halvefinalist na indrukwekkende zege op PSV

Bij PSV maakte Marco van Ginkel zijn debuut en stond Jetro Willems voor het eerst sinds negen maanden in de basis. Een warm welkom kregen de internationals bepaald niet, want FC Utrecht was PSV in alle opzichten de baas. De Eindhovenaren wisten zich geen raad met de veldbezetting van de ploeg van Erik ten Hag, die zonder bal zeer compact én fel in de zone verdedigde. Mét bal gebruikte FC Utrecht spits Sébastien Haller (op de foto met Ramselaar) als kapstok en zorgden met name de bijsluitende Patrick Joosten en Bart Ramselaar keer op keer voor gevaar.

Ramselaar bracht FC Utrecht in de 32ste minuut op voorsprong. Yassin Ayoub legde Jorrit Hendrix in de luren na een korte corner, waarna zijn voorzet via Timo Letschert bij Ramselaar belandde. Hij rondde van dichtbij af. Negen minuten later maakte uitblinker Haller er 0-2 van. Hij hield Joshua Brenet kinderlijk eenvoudig van zich af en knalde de bal in de verre hoek achter Remko Pasveer, de vaste bekerkeeper van de landskampioen.

Kort na rust was Haller met een halve omhaal dicht bij de 0-3, die er in de 59ste minuut alsnog kwam. Ditmaal liet Jeffrey Bruma zich wegzetten door Haller. Hij bereikte Ramselaar, die de zwak acterende Willems aftroefde en afrondde. Even eerder was de onwennig spelende Van Ginkel goed weggekomen met een gele kaart voor een harde tackle op Mark van der Maarel. Twintig minuten voor tijd had Haller de vierde Utrechtse goal op zijn schoen, maar zijn door Willems gekraakte knal ging nét naast.

PSV werd volledig overklast in eigen huis, maar greep een kwartier voor tijd een strohalm. Onder druk van Luuk de Jong werkte Ramon Leeuwin een voorzet van Davy Pröpper in zijn eigen doel. Verder dan de 1-3 kwam PSV niet, waardoor FC Utrecht zich voor de halve finale van het bekertoernooi plaatste. Daarin zijn Feyenoord, AZ en VVSB de mogelijke tegenstanders.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.