FC Utrecht gaat 'finale in' met fitte Janssen en Hardeveld

Reacties

FC Utrecht hoopt in de beslissende fase van het seizoen weer een beroep te kunnen doen op Willem Janssen en Jeff Hardeveld. Het tweetal traint weer volledig met de groep mee.

FC Utrecht gaat 'finale in' met fitte Janssen en Hardeveld

'Het is fijn dat Jeff en Willem de groepstraining hebben hervat. De verwachting is dat zij de komende periode minuten gaan maken', zegt trainer Erik ten Hag op de clubsite. 'Hun terugkeer vergroot de mogelijkheden en geeft een impuls aan de trainingen. De interne concurrentie wordt opgevoerd.'

De twintigjarige Hardeveld komt terug van een zware knieblessure, die hem tien maanden aan de kant hield. Aanvoerder Janssen (29) liet zich helpen aan enkelproblemen en stond daardoor inmiddels ook al vier maanden buitenspel. 'We zijn fysiek goed door de drukke periode die we achter ons hebben gekomen', kijkt Ten Hag naar de rest van zijn ploeg, die zowel in beker- als competitieverband nog in de race is om Europees voetbal.

Alert
FC Utrecht verloor wel de laatste drie wedstrijden in de Eredivisie. En vrijdag wacht SC Cambuur (20.00 uur), dat onderin de punten hard nodig heeft. 'Topploegen zijn in de wedstrijden waarin ze niet op hun best zijn wél op de juiste momenten alert. Die stap moet dit team ook zetten, en binnen dat team moeten diverse spelers die stap zetten. Over die grens moeten we nu heen', stelt Ten Hag zich ten doel met zijn elftal.

De huidige nummer negen van de ranglijst is in het bekertoernooi doorgedrongen tot de laatste vier. De kaartverkoop voor de halve finale thuis tegen VVSB op 2 maart begint zaterdag. 'We gaan de finale van het seizoen in. Het kan heel aantrekkelijk worden. Wij hebben perspectief en alles nog in eigen hand. Het gaat om ons. Wij zijn bepalend.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.