FC Utrecht enkele clubrecords rijker na zege in Tilburg

Het gaat crescendo met FC Utrecht in de Eredivisie. De ploeg van trainer Jan Wouters keerde zaterdagavond met een karrenvracht aan clubrecords terug van de gewonnen uitwedstrijd tegen Willem II (1-5).

FC Utrecht enkele clubrecords rijker na zege in Tilburg

FC Utrecht evenaarde met de 5-1 zege in Tilburg zijn grootste overwinning op vreemde bodem in de Eredivisie. Op 7 november 1976 zegevierde de club uit de Domstad op bezoek bij VVV voor het eerst met deze cijfers.

FC Utrecht bleef voor de tweede keer in zijn Eredivisiehistorie ongeslagen in zijn eerste zes uitwedstrijden van het seizoen. Voor het eerst gebeurde dat in de jaargang 2007/08.

Aanstaande zaterdag kan de formatie van Wouters dat record verbeteren. Dan speelt FC Utrecht in Waalwijk tegen RKC.

De zege bij Willem II was de zevende overwinning van FC Utrecht in 2012 (in veertien wedstrijden). Slechts één andere keer boekten de Utrechters zeven zeges in één kalenderjaar: in 1981 (toen zeven zeges in zestien Eredivisieduels).

Alexander Gerndt hield met zijn twee goals tegen Willem II een fraaie reeks in stand. FC Utrecht verloor in de Eredivisie nog nooit een wedstrijd waarin de Zweedse aanvaller scoorde: acht zeges, twee gelijke spelen. Samenstelling: Ramon Min; bron: Infostrada Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's