FC Utrecht en Sparta scoren beide drie keer

FC Utrecht en Sparta Rotterdam maakten er een spannende wedstrijd van in Galgenwaard. Toen de rookwolken waren opgetrokken prijkte er een 3-3 eindstand op het scorebord, waarmee de neutrale toeschouwer de grote winnaar was.

Aanvallen was het devies in Utrecht en dat leverde alleen al in de eerste helft al vijf doelpunten op. Na zes minuten vond Kevin Strootman de bal voor zijn voeten in het strafschopgebied en met een schot met zijn linker zette hij Sparta op 0-1.

Het antwoord van Utrecht liet niet lang op zich wachten. Cedric van der Gun zorgde voor de ommekeer. De aanvaller verzond een fraaie pass waaruit Michael Silberbauer de gelijkmaker aantekende (zie foto onder) en zelf schoot Van der Gun knap de
2-1 binnen.

Sparta toonde tot twee keer toe karakter door terug te komen. Na een actie van Rydell Poepon tikte Joey Godee de 2-2 binnen, maar door toedoen van doelman Cor Varkevisser keek Sparta andermaal tegen een achterstand aan. De keeper liet een schot van Rafael Uiterloo glippen en Loïc Loval frommelde de bal in het lege doel:
3-2.

De tweede helft was iets minder spectaculair. Utrecht kon de wedstrijd niet beslissen en Sparta pikte verdiend een punt mee. Joshua John stond aan de basis van de achtste seizoenstreffer van Poepon.

Utrecht staat er op de negende plaats goed voor met 27 punten uit negentien wedstrijden. Sparta heeft zeven punten minder en moet genoegen nemen met de dertiende stek.