FC Utrecht en ADO schieten weinig op met gelijkspel

FC Utrecht heeft na de overwinning bij Ajax (0-2) niet kunnen overtuigen tegen ADO Den Haag. In De Galgenwaard moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt (1-1).

In de beginfase kreeg zowel Utrecht als ADO een grote mogelijkheid op de voorsprong. Beide keren hielden de doelmannen hun team in de race. Gabor Horváth zette zijn ploeg bijna op achterstand met een eigen goal, maar mocht opgelucht ademhalen na een knappe redding van Gino Coutinho.

Utrecht dankte doelman Roberto Fernández die goed ingreep op een schot van Jens Toornstra. Na een half uur was het weer de beurt aan de thuisploeg, die nu wel op voorsprong kwam. Alexander Gerndt kopte de bal slim door op Frank Demouge, die op zijn beurt ADO-doelman Coutinho knap omspeelde: 1-0.

De Domstedelingen verzuimden vervolgens die voorsprong tot de rust vast te houden. De Utrecht-defensie gaf met het nodige gestuntel - vooral doelman Fernández trad weifelend op en verzuimde van zijn lijn te komen - Lex Immers de kans om de gelijkmaker te maken. De gewezen aanvoerder, Christian Kum droeg nu de band bij ADO, twijfelde geen seconde en schoot de bal hard in het net. Ook hier ging Fernández niet vrijuit, de ogenschijnlijk houdbare inzet van Immers verdween onder zijn lichaam door.

De tweede helft werd vooral gekenmerkt door veel blessurebehandelingen, die uiteindelijk liefst zeven toegevoegde minuten tot gevolg hadden. Voor Coutinho kwam een kwartier na rust een einde aan zijn wedstrijd. De sluitpost verliet het veld enigszins duizelig na een botsing met Gerndt en werd vervangen door Robert Zwinkels. Verdediger Gabor Horváth en aanvaller Charlton Vicento volgden de doelman later.

Bij Utrecht maakte Cedric van der Gun zijn rentree. Maar ook de aanvaller kon Utrecht niet meer aan een zege helpen. Aan de kant van ADO verscheen Ebi Smolarek op het veld, maar de Pool kon evenmin verschil maken.

Met een punt schieten de clubs niet veel op. Zowel ADO als Utrecht bungelt teleurstellend onderaan de middenmoot. Foto: VI Images