FC Utrecht eerste scalp voor Sparta Rotterdam

Sparta Rotterdam is van de hatelijke nul af. FC Utrecht was het eerste slachtoffer van de Rotterdammers (1-0).

Charles Dissels was de matchwinner op Het Kasteel. Maar de Sparta-aanvaller had weinig weet van zijn belangrijke treffer in de negentiende minuut. Een corner van Joshua John ging via een hak van Yuri Rose uiteindelijk via de borst van Dissels in het Utrecht-doel.

De overwinning kwam Sparta misschien niet echt toe, maar ook FC Utrecht verdiende gezien het armoedige spel de zege niet. Vooral in de tweede helft was het treurig te zien hoe de ploeg van Willem van Hanegem probeerde de achterstand ongedaan te maken.

Sparta-trainer Foeke Booy, die het ervaren drietal Harald Wapenaar, Ruud Knol en Sander van Gessel verwelkomde, zag tot zijn genoegen dat de Utrechtse druk beperkt bleef tot het eerste kwartier van de tweede helft.