FC Utrecht druk bezig met toekomstige spelersgroep

Op korte termijn wil de directie van FC Utrecht de aflopende contracten van Edouard Duplan (29), Cedric van der Gun (33) en Anouar Kali (21, foto) verlengen. Er zijn hierover al afspraken gemaakt met de zaakwaarnemers van de spelers.

FC Utrecht druk bezig met toekomstige spelersgroep

Van deze drie ontwikkelt met name Kali zich uitstekend. De middenvelder is door Utrecht zelf opgeleid en brak vorig seizoen definitief door. Van der Gun kwam in de winterstop van het afgelopen seizoen naar Galgenwaard, waar hij al eerder (2006-2009) speelde. Duplan kwam in de zomer van 2010 over van Sparta.

Behalve dit trio lopen ook de verbintenissen af van derde doelman Erik Cummins (24), Kai Heerings (22), Leon de Kogel (20), Mark van der Maarel (23) en Jan Wuytens (27). De laatste gaf de clubleiding te kennen gebruik te willen maken van zijn transfervrije status. Utrecht heeft in de overeenkomst met Van der Maarel een eenzijdige optie opgenomen. De directie moet hem vóór 1 april laten weten of het de optie gaat lichten.

De Kogel zal vrijwel zeker geen contractverlenging krijgen. De spits is derde keuze achter Alexander Gerndt en Jacob Mulenga. Deze zomer toonde Willem II belangstelling en nu wordt hij gevolgd door een aantal clubs uit de Jupiler League. In het seizoen 2010/11 debuteerde De Kogel in het eerste elftal, maar hij slaagde er niet in zijn opmars door te zetten. (Anton Lippold) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's