FC Utrecht breekt met Alflen en Adriaanse

Reacties

FC Utrecht gaat na dit seizoen niet verder met trainer Robby Alflen. Ook adviseur Co Adriaanse vertrekt dan uit de Domstad. Onder het duo was aanvallend en spectaculair voetbal een van de speerpunten, maar vielen de resultaten tegen.

FC Utrecht breekt met Alflen en Adriaanse

De club heeft besloten het na dit seizoen aflopende contract van Alflen niet te verlengen. 'Onder zijn leiding zijn we weer aanvallend gaan voetballen en zijn diverse jonge jongens doorgebroken en zichtbaar beter geworden. Het spelbeeld en de behaalde resultaten zijn echter onevenwichtig. Daarnaast hebben we over meer zaken gesproken met betrekking tot de toekomst. Hier verschillen we, zo blijkt na één jaar samenwerking, te veel van mening en visie', licht directeur Wilco van Schaik toe op de clubsite.

Adriaanse
Technisch adviseur Adriaanse legt aan het einde van dit seizoen zijn taken bij de nummer twaalf van de Eredivisie neer. 'Voor mij persoonlijk was de rol als adviseur een andere dan ik gewend was. Ik denk dat ik onderschat hoe minimaal mijn invloed is het op het eindresultaat, op het veld. Mijn opdracht is niet geslaagd, dus heb ik besloten niet verder te gaan', laat Adriaanse weten.

De breuk tussen Alflen en FC Utrecht kondigde zich dinsdag al aan. Alflen liet gisteren al weten alleen bij een volmondig ja  van beide partijen zijn aflopende verbintenis te willen verlengen. Woensdag herhaalt hij dat standpunt op de clubwebsite. 'Ik heb altijd gezegd dat de enige basis om samen te werken, honderd procent vertrouwen is. We hebben naar elkaar uitgesproken hoe we dit seizoen hebben ervaren en hoe we over de toekomst denken. Plussen en minnen hebben we benoemd, en we zijn tot de conclusie gekomen dat de basis onvoldoende was om met elkaar door te gaan op de ingeslagen weg.'

Alflen is bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer bij FC Utrecht. Hij volgde afgelopen zomer Jan Wouters op. Tussen 2011 en 2014 was Alflen al als assistent-coach actief in de Domstad en tussen 2009 en 2011 werkte hij bij het beloftenelftal. De voormalige speler van onder meer FC Utrecht en Ajax begon zijn trainersloopbaan in 2007 bij het inmiddels failliete HFC Haarlem.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.