FC Utrecht bezig aan zeldzaam goed seizoen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Nummer vier FC Utrecht gaat zaterdagavond op bezoek bij middenmoter Heracles Almelo.

FC Utrecht bezig aan zeldzaam goed seizoen
Speelronde: 26
Aftrap: zaterdag 11 maart, 19.45 uur
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

• Heracles Almelo verkeert al maanden in niemandsland tussen de plaatsen die leiden tot deelname aan de play-offs om Europees voetbal en de degradatiezone. De equipe van trainer John Stegeman heeft dertien punten minder dan FC Utrecht, dat zich al enkele speelrondes best of the best achter de traditionele topdrie mag noemen.

• Het affiche Heracles Almelo - FC Utrecht stond twaalf keer eerder op het programma in de Eredivisie. De club uit Overijssel kwam vijf keer tot winst, dwong verder vijf gelijke spelen af en moest twee keer zijn meerdere erkennen in de Domstedelingen.

• Heracles Almelo rekende afgelopen seizoen af met FC Utrecht in de finale van de play-offs om een Europees ticket. De formatie van trainer John Stegeman speelde thuis met 1-1 gelijk en won in De Galgenwaard met 0-2.

• Na 25 speelrondes staat Heracles Almelo op elf nederlagen. Dat zijn er al net zoveel als in het volledige seizoen 2015/16.

In De Galgenwaard trok FC Utrecht aan het langste eind tegen Heracles Almelo: 2-0.
In De Galgenwaard trok FC Utrecht aan het langste eind tegen Heracles Almelo: 2-0.

• Heracles Almelo-doelman Bram Castro verrichtte sinds de jaarwisseling al 37 reddingen, meer dan welke keeper ook in de Eredivisie.

• Kristoffer Peterson verruilde in de voorbije transferperiode FC Utrecht voor Heracles Almelo. De 22-jarige Zweed maakte in dertig competitieduels drie treffers voor de Domstedelingen. Namens Heracles Almelo staat de teller in zes wedstrijden al op twee doelpunten.

• FC Utrecht leed in de eerste 25 speelrondes zes nederlagen. Slechts drie keer eerder in de Eredivisie-historie stonden de Domstedelingen in dit stadium van het seizoen op dit aantal (of nog minder) verliesbeurten: in 1971/72 (zes), 1980/81 (vijf) en 1991/92 (zes).

• De elf competitiedoelpunten die FC Utrecht na de winterstop liet aantekenen, kwamen op naam van elf verschillende spelers. Daaronder bevinden zich ook Peterson, Xandro Schenk en Bram van Polen. De laatste twee spelers maakten een eigen goal tegen FC Utrecht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.