FC Utrecht beschikt over de langste adem

● Roda JC verloor slechts vijf van de 41 competitiewedstrijden in eigen huis tegen FC Utrecht (W21, G15).

● Slechts één van de laatste acht edities van Roda JC-FC Utrecht had meer dan twee doelpunten, terwijl vier van die acht duels één doelpunt of minder opleverden.

● Roda JC won slechts twee van de laatste achttien duels met FC Utrecht in de Eredivisie (G7, V9).

● De Limburgers hebben al 349 minuten niet weten te scoren in een competitieduel op eigen terrein.

● Hicham Faik is bij één op de drie competitiedoelpunten van Roda JC betrokken dit seizoen (5 van de 15 – 3 goals, 2 assists).

● Rydell Poepon wacht al 513 minuten op een Eredivisie-doelpunt, waarvan 180 in dienst van Roda JC. Zijn laatste treffer kwam op 28 maart 2014, namens NAC Breda tegen FC Utrecht.

● Darije Kalezic kwam als trainer in zijn voorgaande drie competitieduels met Utrecht telkens niet verder dan een gelijkspel.

Hicham Faik is bij één op de drie Roda-goals betrokken dit seizoen.

● FC Utrecht is drie uitwedstrijden op rij ongeslagen in de competitie (W2, G1); vier opeenvolgende uitduels zonder nederlaag zou voor het eerst sinds november 2012 zijn (toen acht op rij).

● De Utrechters maakten elf doelpunten in de laatste tien minuten van de wedstrijd, drie meer dan elke andere ploeg dit seizoen.

● Yassin Ayoub gaf dit seizoen in zeventien competitiewedstrijden vijf assists, slechts één minder dan in het gehele vorige seizoen (6 in 31 duels).

Bron: Opta Sports

NOOT: de genoemde stand in de graphic is de stand bij aanvang van de twintigste speelronde.