FC Utrecht beëindigt voorbereiding met gelijkspel bij Ipswich

FC Utrecht heeft tijdens zijn laatste test voor het nieuwe Eredivisieseizoen een verdienstelijke partij op de mat gelegd tegen Ipswich Town. Op de valreep werd de zege weggegeven (1-1).

Na eerder verlies in deze voorbereiding tegen Derby County (2-3) speelden de Domstedelingen voor de tweede keer deze voorbereiding tegen een club uit het Engelse Championship, de een na hoogste klasse. In de laatste minuut werd echter de zege weggegeven, toen David McGoldrick binnen de zestien gevloerd werd en zelf de toegekende strafschop binnenschoof.

Toch kan Utrecht terugkijken op een sterke partij, waarin het veel balbezit had en ook kansen kreeg om eerder al afstand te nemen van de voormalige Engels kampioen en UEFA Cup-winnaar. Sébastien Haller zette Utrecht na ruim een kwartier op voorsprong na een goede pass van Sean Klaiber. Even later kopte de Fransman net over na een voorzet van zijn landgenoot Louis Nganioni.

Smetje op de eerste helft was een beroerde terugspeelbal van Mark van der Maarel, waarna Robbin Ruiter Freddie Sears van de gelijkmaker afhield. Diezelfde Van der Maarel zette vlak na de pauze en goede aanval op, waaruit Andreas Ludwig op aangeven van Bart Ramselaar bijna de 0-2 maakte. De thuisclub zette in de slotfase even aan en kreeg vlak voor de gelijkmaker al een grote kans via Kévin Bru.

FC Utrecht opent het seizoen in de Eredivisie over precies een week (volgende week zaterdag, 20.45 uur) in De Kuip tegen Feyenoord.