FC Twente-verdediger ziet meer perspectief in Wenen

FC Twente neemt deze week waarschijnlijk afscheid van Michael Schimpelsberger. De Oostenrijkse verdediger ziet meer perspectieven in zijn eigen land.

FC Twente-verdediger ziet meer perspectief in Wenen

Schimpelsberger debuteerde eind oktober tegen PSV in de hoofdmacht van FC Twente Er volgden voor hem nog optredens tegen Werder Bremen, Excelsior en FC Zwolle. Maar bij gebrek aan zicht op speeltijd kiest de jeugdinternational voor een vertrek uit Enschede.

'De trainer kon me in de tweede competitiehelft echter niet meer speeltijd beloven', aldus Schimpelsberger, wiens contract bij Twente na dit seizoen afloopt. Austria Wien en Rapid Wien willen de negentienjarige verdediger inlijven.

'Ik moet veel spelen om me verder te ontwikkelen', zei Schimpelsberger. 'Zowel Austria als Rapid heeft het idee me de komende jaren veel te laten voetballen en dan door te verkopen naar een club van een hoger niveau. Dat is ook het traject dat ik voor ogen heb. Deze week kies ik welke van de twee clubs het wordt.'

Thilo Leugers debuteerde dit seizoen eveneens tegen PSV in de hoofdmacht van FC Twente. Trainer Preud'homme beloonde de Duitser door hem definitief over te hevelen naar de A-selectie. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's