FC Twente-doelwit Bateau kiest voor Van Veldhoven

KV Mechelen heeft de transfervrije Sheldon Bateau (21) voor één jaar vastgelegd. De verdediger uit Trinidad en Tobago maakte onlangs nog indruk tijdens een stage bij FC Twente.

FC Twente-doelwit Bateau kiest voor Van Veldhoven

Hoewel de technische staf van Twente overtuigd was van de kwaliteiten van Bateau hikte de club aan tegen het salaris van 450 duizend euro dat Bateau zou moeten verdienen als niet-EU-speler. Daarop toog de verdediger naar het KV Mechelen van trainer Harm van Veldhoven en maakte hij daar tijdens zijn stage voldoende indruk.

Bij de club van Van Veldhoven is Bateau de vervanger van de Bosnische international Boris Pandza, die onlangs een kruisband afscheurde en nog maanden uit de roulatie is.

Bateau loopt bij zijn kersverse werkgever behalve voormalig Roda JC-trainer Van Veldhoven de oud-Eredivisie-voetballers Mads Junker (ex-Roda JC), Thomas Enevoldsen en Nicklas Pedersen (beiden voorheen FC Groningen) tegen het lijf.

Juist die drie aanwinsten van afgelopen zomer liggen onder vuur. Volgens voorzitter Johan Timmermans zijn de aanwinsten tegengevallen en bezet zijn club mede daardoor de tegenvallende dertiende positie met slechts vijf punten uit zes optredens. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's