FC Twente zoekt tijdelijk onderdak voor beloften

FC Twente wil de selectie in januari in omvang terugbrengen. Mirco Born is de eerste die zijn heil elders op huurbasis heeft gevonden.

FC Twente zoekt tijdelijk onderdak voor beloften

Born gaat zijn carrière vervolgen in zijn geboorteland Duitsland. De negentienjarige aanvaller wordt het komende half jaar verhuurd aan Viktoria Köln dat uitkomt in de Regionalliga.

Born maakte vorig seizoen enkele keren zijn opwachting in het eerste elftal en speelde in de eerste seizoenshelft in de Jupiler League negen wedstrijden mee bij Jong FC Twente. Het opleidingselftal raakt ook Mark Engberink kwijt. De 21-jarige linksback gaat zijn carrière vervolgen op Cyprus.

De komende week wordt bekeken of ook Nils Röseler, Felitciano Zschusschen, Thijs Bouma en Cas Peters in de tweede seizoenshelft verhuurd worden. Voor het kwartet bestaat concrete belangstelling.

Voor het beloftenteam en het A1-jeugdelftal heeft FC Twente liefst veertig spelers onder contract staan. De Enschedeërs kwamen tot zo’n grote talentenselectie omdat ze toetraden tot de Jupiler League en afgelopen zomer niet konden inschatten wat ze daarin konden verwachten. FC Twente wil de selectie in de maand januari in omvang terugbrengen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen