FC Twente zoekt nog verdediger en spits

Reacties

Hoewel FC Twente amper financiële mogelijkheden heeft, hoopt de club de selectie voor het einde van de transferwindow uit te breiden met twee nieuwe spelers. Technisch manager Ted van Leeuwen denkt daarbij aan een verdediger en een spits.

FC Twente zoekt nog verdediger en spits

'Getalsmatig komen we er achterin één tekort', schetst Van Leeuwen (foto). 'Het liefst hebben we een vleugelverdediger erbij die zowel op links als rechts uit de voeten kan. Achter Robbert Schilder en Hidde ter Avest is de spoeling dun. En dat geldt ook voor de posities voorin. Daar is versterking welkom.'

Als het aan trainer Alfred Schreuder ligt, komt die nog voor de eerste competitiewedstrijd op 9 augustus tegen FC Groningen. De coach kan dan nog niet beschikken over Jesús Corona, die na het vertrek van Luc Castaignos zijn eerste optie is als centrumspits.

De Mexicaan geniet eindelijk van een vakantie van twee weken, nadat hij in de voorbije maanden met Mexico deelnam aan de Copa América en het toernooi om de Gold Cup. Op 10 augustus meldt hij zich weer in Enschede.

'Ik verwacht niet dat Jesús tijdens zijn vakantie veel conditioneel verval zal hebben. Als het een beetje meezit hoeven we hem alleen tegen Groningen te missen', aldus Schreuder. De coach rekent erop dat hij bij de start van de competitie gewoon een beroep kan doen op Felipe Gutiérrez. Renato Tapia lijkt op tijd hersteld van de knieblessure die hem de voorbije weken aan de kant hield.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.