'FC Twente ziet in Joao Carlos opvolger van Wielaert'

Een delegatie van FC Twente heeft tijdens het oefenduel van RC Genk met VVV-Venlo vooral de verrichtingen van Joao Carlos in de gaten gehouden. TC Tubantia meldt dat de Tukkers in de Braziliaanse verdediger een mogelijke opvolger zien van Rob Wielaert.

'FC Twente ziet in Joao Carlos opvolger van Wielaert'

Joao Carlos is in België bezig aan zijn vierde seizoen. De 27-jarige verdediger kwam drie jaar uit voor SC Lokeren en maakte afgelopen zomer de overstap naar Genk. De Braziliaan speelde 104 wedstrijden in de Belgische Eerste Klasse en scoorde tien keer.

Mocht Twente Joao Carlos willen overnemen, dan bestaat de kans dat Stein Huysegems in de transfer wordt betrokken. Genk is geïnteresseerd in de aanvaller die onder trainer Steve McClaren weinig aan spelen toekomt.

Dat Twente zich oriënteert voor het aantrekken van een nieuwe verdediger heeft vooral te maken met een mogelijk vertrek van Wielaert. De dertigjarige defensieleider wil graag naar Ajax, maar FC Twente wil vooralsnog niet meewerken aan de transfer. Wielaert overweegt een arbitragezaak aan te spannen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen