FC Twente ziet in Jansson beoogde opvolger Douglas

Pontus Jansson is in beeld bij FC Twente als opvolger van Douglas, indien de centrumverdediger deze transferperiode alsnog wordt verkocht. De 21-jarige speler van Malmö FF werd in de laatste maanden van het vorige jaar intensief gevolgd door de Enschedese club.

FC Twente ziet in Jansson beoogde opvolger Douglas

De enkelvoudig international staat ook in de belangstelling van Parma, Torino en Cagliari, maar Jansson meldde afgelopen maandag zelf in Zweedse kranten dat FC Twente momenteel de enige club is die zijn transfersom (circa twee miljoen euro) kan en wil betalen.

Douglas is weer op de radar verschenen van Newcastle United, dat afgelopen zomer al tevergeefs een bod uitbracht op de 25-jarige verdediger. De club vecht in de Premier League tegen degradatie en kreeg dit seizoen al 39 tegendoelpunten te verwerken. Defensieve versterking lijkt extra gewenst nu aanvoerder Fabricio Colocinni te kennen heeft gegeven zo snel mogelijk terug te willen keren naar Argentinië in verband met de gezondheid van zijn vrouw.

Douglas kan na deze zomer transfervrij vertrekken bij FC Twente omdat zijn contract dan afloopt. Een tussentijds vertrek is voor de Enschedese club alleen bespreekbaar als er een interessante vergoedingssom voor hem wordt geboden. (Peter Wekking)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's