FC Twente worstelt zich ook langs Roda JC Kerkrade

Reacties

FC Twente heeft tegen Roda JC Kerkrade voor de derde keer op rij gewonnen: 0-1. De Tukkers lijken door deze zege hard op weg naar handhaving in de Eredivisie.

FC Twente worstelt zich ook langs Roda JC Kerkrade

In Kerkrade was het invaller Jeroen van der Lely die de wedstrijd na een uur openbrak. De linksback van Twente leverde een schitterende steekbal af op Chinedu Ede, die de bal beheerst in de hoek schoot. Het was alweer de vierde treffer van de 29-jarige Duitser in dit kalenderjaar. Tot de goal van Ede waren beide ploegen niet verder gekomen dan plaagstootjes.

Ook na de tegengoal werd Roda JC nauwelijks gevaarlijk, maar de invalbeurt van Maecky Ngombo zorgde tien minuten voor tijd voor nieuwe hoop bij het thuispubliek. De twintigjarige Belg was immers met late goals al belangrijk geweest tegen FC Utrecht (1-0) en Ajax (2-2). Dit keer bleef een hoofdrol voor Ngombo uit en leidde het offensief van Roda JC niet tot een doelpunt. In de tegenstoot verzuimden Hakim Ziyech en Jerson Cabral het duel in het slot te gooien.

Voor Twente is de overwinning bij Roda JC de derde zege op rij. In november 2014 wonnen de Tukkers voor het laatst drie duels op rij in de Eredivisie. Twente passeert bovendien Roda JC op de ranglijst en staat nu dertiende. De Limburgers zijn een plek lager terug te vinden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.