FC Twente wint met gemak na rode kaart FC Volendam

FC Twente pakte drie punten tegen FC Volendam, maar overtuigde niet echt. Dat was ook niet nodig, want de bezoekers speelden vanaf de negentiende minuut met tien man en verloren met 2-1.

FC Volendam mocht heel even hopen op een stunt in Enschede. Na een klungelige overtreding van Kenneth Perez op Gerson Sheotahul in de zesde minuut benutte Paul de Lange een strafschop voor 0-1. Maar dertien minuten later incasseerde Gerry Koning al zijn tweede gele kaart nadat hij wederom een overtreding had gemaakt op Eljero Elia.

Tegen de tien van Volendam overtuigde Twente nimmer. Doelman Sander Boschker moest nog enkele keren ingrijpen en kreeg hulp van paal en lat voordat Marko Arnautovic in de 28ste minuut namens de thuisploeg voor de gelijkmaker tekende. Perez verzond een steekpassje en de Oostenrijker rondde kalm af alleen voor Jeroen Verhoeven. Zes minuten later lag de bal opnieuw op de stip, deze keer in het strafschopgebied van Volendam. Tim Bakens hield Peter Wisgerhof vast en arbiter Pol van Boekel blies terecht voor een penalty. Blaise N'Kufo haalde hoog uit voor de 2-1.

Eenmaal op voorsprong deed Twente het rustiger aan tegen de tien van Volendam. Het leverde een flauw vervolg van de wedstrijd op, waarin de ploeg van coach Steve McClaren slordig speelde maar tegelijkertijd nauwelijks iets te duchten had van de hekkensluiter van de Eredivisie.

FC Twente liep twee punten in op AZ en heeft 48 punten, negen minder dan de koploper. Volendam blijft laatste met vijftien punten.