FC Twente wint eenvoudig van matig Willem II

FC Twente klopte zonder zich extreem in te spannen Willem II met 2-0 in de Grolsch Veste. De Tukkers kregen van Willem II gelegenheid de kater van het UEFA Cup-duel met Paris Saint-Germain van zich af te spelen. De Tilburgers hadden niets in te brengen en mochten blij zijn dat de Tukkers genade hadden met de Brabanders.

De ploeg van Steve McClaren mag zichzelf alleen verwijten dat ze tot de 68ste minuut wachtte om de wedstrijd te beslissen. Blaise N'Kufo kopte uit een voorzet van Kenneth Perez de 2-0 binnen en daarmee was de marge definitief onoverbrugbaar voor Willem II. Vanaf de aftrap was FC Twente de enige ploeg die voetbalde. De Enschedeërs creëerden uitstekende mogelijkheden. Marko Arnautovic had bij een vrije schietkans al op Leonardo Veloso geknald en Perez zag een vrije trap op de lat belanden.

De mee opgekomen Douglas brak na ruim een half uur dan eindelijk de ban. De Braziliaan gleed de rebound binnen nadat Arjan Swinkels een kopbal van de Twente-verdediger slecht had verwerkt.

FC Twente kan met dit resultaat als nummer drie naar PSV zaterdag. Willem II blijft op de tiende plaats staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen