FC Twente wint, ADO onderuit tegen Turken

FC Twente was woensdagavond in een oefenduel te sterk voor Sivasspor, terwijl ADO Den Haag onderuit ging tegen het Turkse Gençlerbirligi.

FC Twente - Sivasspor 2-0
Na oefenzeges tegen de Regioselectie (7-1), de selectie van Twenterand (16-0), de amateurs van SDV Barneveld (4-0) en Achilles '29 (3-0) werd dit keer het Turkse Sivasspor, vorig seizoen veertiende in Turkije, verslagen door de ploeg van Alfred Schreuder.

Maar het ging woensdagavond niet zo eenvoudig als in de voorgaande wedstrijden. Namens de Tukkers opende Hakim Ziyech vlak voor de rust de score. Shadrach Eghan werd neergehaald in het zestienmetergebied, waardoor arbiter Jochem Kamphuis de bal op de stip legde en Ziyech het klusje feilloos klaarde. In de slotfase bepaalde Youness Mokhtar via een rake vrije trap de eindstand op 2-0. Voor Twente begint de Eredivisie op zondag 9 augustus. Dan staat er een uitduel met FC Groningen op het programma.

ADO Den Haag-Gençlerbirligi 0-2
Al binnen vijf minuten stond ADO Den Haag op achterstand tegen de Turkse nummer acht van het voorbije seizoen. Michel Landel benutte een strafschop. In het vervolg ging de ploeg van Henk Fraser wel op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam die er uiteindelijk niet in Den Haag. Waar de treffer van ADO ondanks aandringen uitbleef, bepaalde Ahmet Oguz uit de counter de eindstand op 0-2.

Voor Fraser was het ontbreken van Vitor Saba ook een streep door de rekening. De coach van de Hagenaars had de Braziliaanse proefspeler graag getest, maar de middenvelder die het afgelopen seizoen voor Western Sydney Wanderers uitkwam, was niet fit genoeg om aan te treden. Matthew Steenvoorden, de middenvelder die vorig seizoen voor FC Dordrecht speelde en eveneens op proef is, mocht als invaller nog zeventien minuten meedoen.  Fraser wil nog deze week een oordeel vellen over de twee proefspelers.